Alla inlägg under augusti 2010

Av Den namnkunniga - 15 augusti 2010 11:15

Stella är latin och betyder stjärna.


Tidigast belagt 1857 i Finland, starkaste tidsperiod 1900-19.


Estelle är en fransk diminutivform av Ester.


Tidigast belagt 1870, starkaste tidsperiod 1990-99.






Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 17 personer som har efternamnet Stella .

Förnamn

  • Det finns 3683 kvinnor som har förnamnet Stella . Av dessa har 2901 namnet Stella som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Stella som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns 23 personer som har efternamnet Estelle.

Förnamn

  • Det finns 1031 kvinnor som har förnamnet Estelle. Av dessa har 486 namnet Estelle som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Estelle som förnamn.



Numerologiskt värde:

Stella (6): Talet 6 är inom numerologin det tal som har mest med kärlek att göra. 6:an är således kärleksfull och omtänksam. De bryr sig mycket om andra människor och är osjälviska och sätter andras behov främst. De är också generösa av sig. 6:or är inte helt otippat därför väldigt populära och omtyckta. De har en lugn och harmonisk inverkan på sin omgivning och anses som charmiga.


I kärleken har de inte alls svårt för att binda sig och de är sin partner trogen och ställer upp i vått och torrt. Detta gäller även familjen i övrigt som de gör allt för. 6:or är goda lyssnare och många söker tröst och råd hos dem.


Naturliga karriärval för 6:or skulle kunna vara lärare, sjuksköterska (eller annat vårdyrke) eller hantverkare.


Alla tal inom numerologin har naturligtvis svagheter, så även talet 6. Den kanske svagaste egenskapen hos 6:an är att denne är så sentimental. Han eller hon blir också lätt sårad och bryr sig alltför mycket om vad andra säger. Det är också lätt hänt att 6:or sätter sina egna behov åt sidan för någon annans skull, alternativt lägger sig i alldeles för mycket – av välvilja naturligtvis, men det kan lätt gå till överdrift. Så se upp!


Ditt livsmål är att försöka finna en balans mellan dig själv och dina behov och andra människor. Att ta ansvar och finna nöje i det. 6:or som försöker streta emot sin livsuppgift att hjälpa andra kan sällan bli lyckliga. Men naturligtvis gäller det att se till så att folk inte utnyttjar dig. Det är viktigt att 6:or tar på sig alldeles lagom mycket ansvar så att de inte blir utslitna. En hjälp kan vara att försöka bli duktig på att lära sig se vilka människor som verkligen behöver hjälp på riktigt och vilka som kanske bara är lite lata. Att hjälpa sådana som är väldigt själviska till naturen är heller ingen idé i det långa loppet.


Estelle (6): Du är balanserad, harmonisk och gillar ordning och reda. Du är trygg och ärlig och har du familj prioriterar du den framför allt annat. För den är du beredd att göra vad som krävs. Du är populär och folk dras till dig som du vore en magnet, det beror väl kanske på att du är så attraktiv. Du är sensuell och en riktig romantiker som älskar allt vackert.

Du kan ibland verka konflikträdd och trångsynt eftersom du liksom vägrar att inse att något är fel. Detta märks särskilt när det gäller familjelivet för du vill in i det sista allt ska vara lika bra som det alltid har varit.

Du har lätt för att skaffa en partner men du väljer med omsorg och ser mer till de inre kvalitéerna än till ett tilldragande yttre. I ett förhållande är du väldigt omtänksam men har kanske en tendens att ge alltför mycket av dig själv.

Venus är planeten som regerar sexorna. De bästa färgerna är alla nyanser av rosa och blått.


(Om du inte tycker att det här stämmer kan det vara så att det är sidor hos dig som du bör fundera mer på, ev. ta itu med).

Uno

Av Den namnkunniga - 14 augusti 2010 11:00

Uno är ett italienskt namn som betyder den ende.


Tidigast belagt 1586, starkaste tidsperiod 1920-39.





Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 30 personer som har efternamnet Uno.

Förnamn

  • Det finns ingen kvinna som har namnet Uno som förnamn.
  • Det finns 11418 män som har förnamnet Uno. Av dessa har 2727 namnet Uno som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:


Uno (5): I din närvaro har man  säkert aldrig tråkigt. Du är utåtriktad, livlig, rolig och mycket nöjeslysten. Du gillar spänning och avskyr rutinmässiga och monotona saker. Blir det tråkigt i en relation eller på arbetet livar du gärna upp stämningen.

Kanske borde du lugna ner dig lite ibland för att inte verka alltför okontrollerad. Det måste ju faktiskt vara trist ibland för att man ska kunna känna att något är roligt. Du är rädd för att bli lurad och det beror nog på att du har lite problem med självförtroendet. Det kan ju också orsakas av att de omkring dig är så vana vid ditt skämtsamma sätt och tror att du alltid är beredd på skojigheter. Visa att du kan vara seriös.

Du faller för personer som är lika nöjeslystna som du och som har glimten i ögat. I ett förhållande kan du känna dig lite rädd för att bli lämnad eftersom ditt dåliga självförtroende lyser igenom även här.

Femmor regeras av Merkurius och dina färger är ljusa, t. ex ljusgrått och ljusblått.

Kaj

Av Den namnkunniga - 13 augusti 2010 11:15

Kaj är både mans- och kvinnonamn.  Många tolkningar finns, men ingen som är övertygande.  Mansnamnet Kaj har blivit populärt under senare år.  Ett mycket litet antal kvinnor heter också Kaj, kanske är det då en kortform för Kajsa.


Tidigast belagt 1860, starkaste tidsperiod 1940-59.






Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 54 personer som har efternamnet Kaj.

Förnamn

  • Det finns 27 kvinnor som har förnamnet Kaj. Av dessa har 17 namnet Kaj som tilltalsnamn.
  • Det finns 6353 män som har förnamnet Kaj. Av dessa har 4061 namnet Kaj som tilltalsnamn.


Numerologiskt värde:

Kaj (4): Inom numerologi står talet 4 för det praktiska. 4:or är duktiga på att se detaljer snarare än helheten och de är, till skillnad från 3:or bra på att organisera sitt arbete just för att de är så metodiska. De är noggranna, pålitliga, hederliga, ärliga och kommer alltid i tid. De har lite en tendens att se världen i antingen svart eller vitt – antingen älskar de någonting eller så hatar de, det finns inte så mycket mellanting.

4:or är hårt arbetande människor som sliter, är envisa och aldrig ger upp. Det är inte ovanligt att de behåller samma jobb under mycket lång tid i sitt liv. Självklara karriärval för talet 4 är forskare, jurist och revisor.

Numerologi är lite som tarot (då kortet kan hamna upp och ner och bli inverterat/negativt) på det sättet att det alltid finns en negativ och en positiv del av en egenskap eller en livsväg. Precis som alla andra tal har talet 4 också negativa egenskaper. De kan t.ex vara lite tråkiga av sig, envisa på ett dåligt sätt och ha svårt för att se skogen för alla träd. Ofta har de också lite svårt för att anpassa sig till nya situationer och de är sällan särskilt flexibla. Eftersom 4:or själva arbetar så hårt kan de bli väldigt irriterade över folk som inte tar arbete på lika stort allvar som dem vilket kan leda till konflikter. Förändringar kan också störa 4:ans naturliga rytm och han eller hon kan bli irriterad.

Livsmålet för talet 4 är att förverkliga sina uppsatta mål och klara av sina projekt. En annan viktig sak i 4:ornas liv är att hjälpa andra genom att använda sina styrkor. Det är viktigt för dem att inte hamna på villospår i livet, det kommer de inte att må bra av. Att vara sysslolös en längre tid är inte bra för 4:an. Det gäller för dem att göra någonting konstruktivt av sina egenskaper. De får inte hamna i ett tankemönster där de känner sig otillräckliga eller begränsade vilket tyvärr är ganska stor risk. Då är det bättre att lära sig någonting på vägen mot att bli tillräcklig och fylla i de luckor som saknas för att de ska slippa känna sig begränsade.

Av Den namnkunniga - 12 augusti 2010 17:17

Klara är latin och betyder den ljusa eller klara.  S:ta Klara av Assisi grundade tillsammans med Franciscus clarisserorden, som bl.a fick ett kloster i centrala Stockholm.  S:ta Klara blev 1958 televisionens skyddshelgon, därför att hon en gång, när hon var sjuk, kunde se julmässan från sitt hem.


Tidigast belagt 1449, starkaste tidsperiod 1885-1909 (1990-99), 2000-.

 

 

Aktuellt från SCB:



Efternamn

  • Det finns 2 personer som har efternamnet Klara.

Förnamn

  • Det finns 12368 kvinnor som har förnamnet Klara. Av dessa har 7835 namnet Klara som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Klara som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Clara.

Förnamn

  • Det finns 8255 kvinnor som har förnamnet Clara. Av dessa har 5830 namnet Clara som tilltalsnamn.
  • Det finns 1 man som har förnamnet Clara. Av dessa har 0 namnet Clara som tilltalsnamn.




Numerologiskt värde:

Klara (7): Du kanske är intresserad av det ockulta och kan se på världen ur ett andligt eller filosofiskt perspektiv. Sjuor som du är ofta psykologer, genier eller affärsmänniskor men mer artistiska yrken kan också vara vanligt, som till exempel konstnär och författare. Du älskar människor och omger dig ofta med dina vänner. Av dem som inte känner dig riktigt sätts du av någon anledning ofta på en piedestal. Kanske kan det bero på din mystiska sida som gör att du verkar oåtkomlig.


I fel sällskap kan du lätt bli blyg och tillbakadragen, det blir du därför att du har svårt för att lita på folk. Du kan också bli cynisk och starta ett beroende, till exempel börja dricka.


Du är inte den som tar första steget när det gäller kärlek, utan du väntar på att någon annan ska ta initiativet. Men har du väl börjat träffa någon du tycker om är du inte rädd för att vara mer framåt. Den som får din kärlek svävar ständigt på rosa moln.


Sjuor regeras av Neptunus och de bästa färgerna är grönt, mossgrönt och silver.


Clara (8): Talet 8 inom numerologi står för makt och styrka. Som 8 är du målmedveten, ambitiös och resultatinriktad. Du är en godmodig person med ett öppet sinne och stor generositet. Du tror främst andra människor om gott och är en förlåtande natur.

Framgång är någonting självklart för 8:or, de är naturliga vinnare. De har stor människokännedom, gott om social kompetens och är bra och karismatiska ledare. Självförtroendet bara lyser om dem. Som chefer passar de extra bra men även som visionärer och initiativtagare till stora projekt. 8:or ger inte upp i första taget och är riktigt sega och envisa.

Exempel på yrken som passar en åtta är: entreprenör, affärsman, politiker, sportsman eller börsmäklare. 8:or dras som magneter till yrken och områden över huvud taget där det finns gott om pengar att tjäna. De har ett sinne för affärer och smarta investeringar.

Alla tal inom numerologi har sina unika svagheter, så även talet 8. De mest framträdande bristerna är att de ofta är stressade, otåliga och kan bli ganska otrevliga. 8:or har en tendens att snäsa åt folk även om de egentligen inte menar något illa. Även om de, som beskrivits ovan, är duktiga på att tjäna pengar så är de egentligen inte särskilt ekonomiskt lagda så det finns risk för att de senare spenderar sin förmögenhet på onödiga saker. Det är inte helt ovanligt att speldjävulen flyger i dem och de gör gärna av med pengar på sina laster.

Livsmålet, det vill säga det 8:an ska lära sig i detta liv är att försöka hitta ett sätt att kanalisera sina styrkor så att det kan gynna, inte bara dem själva, utan även andra. De behöver lära sig balansen mellan det egna jaget och medmänniskorna runt omkring dem. 8:an mår bäst om han eller hon kan förverkliga sina projekt i stället för att drömma – det passar dem nämligen inte alls och gör dem bara deprimerade. I stället bör de använda alla sina goda egenskaper i kombination för att lyckas med det de företar sig. En annan sak som kan hindra dem på sin väg genom livet är om de börjar missbruka sin makt. Då kan de få folk emot sig, kontakter som kanske är nödvändiga för deras framgång.

Av Den namnkunniga - 11 augusti 2010 17:15

Susanna är ett hebreiskt namn som betyder lilja.  Så hette enligt bibeln en vacker och dygdig kvinna i Babylon, gift med Joakim.  Hon överraskades i badet av två fula gubbar.  Se vidare Bellmans Fredmans sång nr 41 hur det hela avlöpte.


Tidigast belagt 1260, starkaste tidsperiod 1970-89.


Susanne är en sidoform av Susanna.


Tidigast belagt 1878, starkaste tidsperiod 1960-79.

 

 

Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Susanna.

Förnamn

  • Det finns 13006 kvinnor som har förnamnet Susanna. Av dessa har 6597 namnet Susanna som tilltalsnamn.
  • Det finns 1 man som har förnamnet Susanna. Av dessa har 1 namnet Susanna som tilltalsnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Susanne .

Förnamn

  • Det finns 51263 kvinnor som har förnamnet Susanne . Av dessa har 31012 namnet Susanne som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Susanne som förnamn.

Numerologiskt värde:

Susanna (8): Åttor förutspås världsstor framgång, kanske på grund av sin otroliga övertygelse och viljestyrka. Du kan ibland verka kylig trots att du har stor medmänsklighet, vilket förvirrar de nära och kära. Som åtta känner man sig ofta missförstådd. För att nå dina mål går du gärna den långa vägen, bara du slipper att få råd ifrån andra. Tycker du arbetet är intressant kan du jobba hur mycket som helst.


Se upp så att du inte försummar dina närmaste och glömmer att säga vackra ord till dem. Din enorma arbetsvilja och prestationsförmåga kan leda till att du drabbas av så kallad dålig stress. Var rädd om din psykiska hälsa.


För att du ska kunna ha ett fungerande förhållande måste du ha antingen dra ner på arbetet eller ha en mycket förstående partner.


Saturnus regerar ditt liv och de bästa färgerna för dig är mörka färger som svart och mörkblått


Susanne (3): Talet 3 är inom numerologi det lekfulla, glada och optimistiska talet och det står för det kreativa och konstnärliga. 3:or är glada och har lätt för att bli lyckliga. De har lätt för att komma på nya idéer och att motivera andra. Kreativiteten och entusiasmen smittar av sig på omgivningen, mycket på grund av att treor har så lätt för att kommunicera med folk och lätt för att uttrycka sig. De är väldigt sociala och har hög emotionell och social intelligens.


Yrken som passar nummer 3 är skådespelare, musiker eller författare. Förutom att de är karismatiska är de även duktiga på att formulera sig och förmedla ett budskap, plus att de har en livlig fantasi som få kan toppa.


Som med allting annat i numerologi finns även dåliga egenskaper och svagheter. De brister som främst är förknippade med talet 3 är slarv med både pengar och annat och att vara oansvarig och oorganiserad. De är inte så målmedvetna och har svårt för att göra klart olika saker. Talet 3 för med sig svårigheter att vara disciplinerad. 3:or kan också vara alltför känsliga och bli sårade lätt.


Vad är då livsmålet för talet 3? Jo, det är att förmedla någonting till andra människor genom t.ex konst, skrivkonst, skådespeleri eller musik. Samtidigt ska man försöka förmedla samma sak till sig själv och till fullo uppskatta det man kan ge till andra. Det gäller att tygla de negativa känslorna så att inte känslostormarna blir ett problem. Man får inte släppa efter för barnsliga utbrott eller sätta sig på tvären i onödan. I stället bör man försöka kanalisera ilskan så att man kan använda den till något konstruktivt t.ex inom konst. 3:or har en tendens att dra sig undan från det sociala livet om de känner förbittring över någonting men det är mycket bättre om de kan vända det dåliga till någonting positivt och inte grotta ner sig i småsaker som irriterar.

Av Den namnkunniga - 10 augusti 2010 11:15

Lars är en svensk kortform för det latinska Laurentius, som betyder den lagerkrönte.  S:t Laurentius led martyrdöden i Rom på 200-talet.  Enligt legenden lades han på ett halster och stektes till döds vid sakta eld.  Laurentius var skyddspatron för fattiga, kockar, brandsoldater och bibliotekarier samt anropades vid ryggskott.


Tidigast belagt 1524.


Lasse är en nordisk smeknamnsform till Laurentius.



Tidigast belagt 1329, starkaste tidsperiod 1950-59.

 

 

Aktuellt från SCB;


Efternamn

  • Det finns 14 personer som har efternamnet Lars.

Förnamn

  • Det finns ingen kvinna som har namnet Lars som förnamn.
  • Det finns 235638 män som har förnamnet Lars. Av dessa har 101339 namnet Lars som tilltalsnamn.

---


Efternamn

  • Det finns 2 personer som har efternamnet Lasse.

Förnamn

  • Det finns 1 kvinna som har förnamnet Lasse. Av dessa har 1 namnet Lasse som tilltalsnamn.
  • Det finns 1630 män som har förnamnet Lasse. Av dessa har 1193 namnet Lasse som tilltalsnamn.


Numerologiskt värde:

Lars (5): Talet 5 är det tal som är mest flexibelt och anpassningsbart av alla tal inom numerologi. 5:or är mångsidiga och klarar av många olika saker och att hålla många bollar i luften. De har mycket lätt att få vänner och är duktiga på att övertala. Talet 5 står för nyfikenhet och mod att testa nya saker. Precis som alla ojämna nummer inom numerologin är talet 5 okonventionellt och lite vågat. Aktivitet är ett annat ord som förknippas med talet 5.

5:or är intelligenta och snabba i käften. De gillar att tala inför publik eller uppträda på annat sätt och därför passar de för yrken som t.ex säljare eller mäklare.

Som alla andra tal har nummer 5 svagheter. De främsta svårigheterna som 5:or måste brottas med är att de har svårt att slutföra alla projekt som de påbörjar, De saknar disciplin och blir lätt distraherade. De tröttnar lätt på det de tar sig för och det kan gälla saker de varit väldigt entusiastiska när de påbörjade. En annan benägenhet hos 5:or är att de kan ha lite problem med att vara trogna eller att binda sig över huvud taget, de föredrar i mångt och mycket frihet och vill kunna vara flexibla och spontana. De har lätt för att falla för laster och ibland kan det bli lite ”för mycket av det goda”.

Livsmålet för talet 5 är detsamma som för alla andra tal i numerologi, nämligen att tillämpa sina styrkor på ett konstruktivt sätt. I 5:ans fall innebär det att integrera en alldeles lagom grad av frihet i sitt liv. Att göra sitt liv till ett enda långt äventyr men samtidigt få det att gå ihop med alla måsten som finns kan såklart vara en utmaning, men klarar 5:an av det kan denne få ett rikt och lyckligt liv och uppnå sitt syfte med tillvaron här på jorden.

Svagheterna hos talet fem är främst att de likt gräshoppor rör sig från ett projekt till ett annat utan att slutföra dem och ibland utan att egentligen uppnå så mycket. Det finns också en tendens hos 5:or att vilja vara ”bigger than life” eller tro att man odödlig vilket kan få farliga konsekvenser. De kan vara benägna att börja med droger eller leva ett liv som lite av en daredevil. Då kommer de också att förlita sig på att vänner och familj ska hjälpa dem ur problemen men 5:an måste inse att de behöver stärka sin egen inre personlighet så att de kan ta hand om sig själva.



Lasse (11): Det här dubbeltalet har med inspiration att göra. Du kan bli en bra inspirationskälla för andra om du "tonar ner ditt ego".  Du kan vara mycket initiativrik och ha "många järn i elden".  Du kan lätt bli inspirerad men med din stora energi finns det samtidigt en risk att du tröttar ut dig och vill börja på något nytt som kanske inte heller slutförs. Om du ser upp med dessa "fallgropar" kan du komma nästan så långt som du vill.


Av Den namnkunniga - 9 augusti 2010 11:15

Roland är ett forntyskt namn som betyder ärans land eller landets ära.  Nanmnet blev populärt genom Rolandssången om Karl den stores riddare, Roland av Bretagne.


Tidigast belagt 1397, starkaste tidsperiod 1930-49.








Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 57 personer som har efternamnet Roland.

Förnamn

  • Det finns ingen kvinna som har namnet Roland som förnamn.
  • Det finns 48534 män som har förnamnet Roland. Av dessa har 12007 namnet Roland som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:

Roland (1): Som etta är du självständig och även självkritisk eftersom du vill vara nummer 1. Du är en mycket ansvarsfull person som är duktig i ditt arbete, vilket kommer att leda till att du lyckas att uppnå dina mål. Är målet att bli chef är utsikterna mycket goda då du har starka ledaregenskaper. Allt du tar dig för kommer att gå vägen, även om vägen ibland blir lång.

Tänk på att vara ödmjuk och på att inte köra över andra människor. Märker du att det viskas bakom din rygg bör du nog tänka efter hur du agerar och kanske visa lite mer hänsyn.

Eftersom du har höga krav på dig själv har du också krav på din älskade. Helst ska hon/han ha lika höga ambitioner som du och vara mån om sitt yttre. I ett förhållande hittar du ofta på små roliga saker, som ni kan göra tillsammans, för att komma bort ifrån den trista vardagen.

Ditt liv regeras av solen och de bästa färgerna för dig är gult och brunt.




  

  

  

  

Av Den namnkunniga - 8 augusti 2010 11:15

Silvia kommer av latinets silva, skog och kan översättas med skogsflicka.  En känd namnbärare är drottning Silvia , Sveriges drottning (född 1943).


Tidigast belagt 1861, starkaste tidsperiod 1970-79.


Sylvia är ett latinskt namn som betyder skogsflicka.


Tidigast belagt 1859, starkaste tidsperiod 1920-39.






Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Silvia .

Förnamn

  • Det finns 1341 kvinnor som har förnamnet Silvia . Av dessa har 911 namnet Silvia som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Silvia som förnamn.


---


Efternamn

  • Det finns 1 person som har efternamnet Sylvia.

Förnamn

  • Det finns 10460 kvinnor som har förnamnet Sylvia. Av dessa har 3895 namnet Sylvia som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Sylvia som förnamn.

Numerologiskt värde:

Silvia (9): Talet 9 inom numerologi är det humanistiska talet. De är ädla varelser som vill alla väl, allra helst skulle de vilja rädda hela världen. Om de bara kunde… 9:or är miljömedvetna och nytänkande, bryr sig om den stora helheten i allting och vill kämpa för människors rätt. De älskar att göra goda gärningar och förväntar sig inte ens någonting i gengäld. Talet 9 är idealismens tal i numerologi.


Självklara karriärval för 9:an är politiker, författare, försvarsadvokat eller diplomat.


Svagheterna som siffran 9 lider av är att han eller hon lätt kan gå upp i sig själv och hamna utanför gemenskaper. De blir lätt distraherade och lite molokna. Dessutom kan de drabbas av osäkerhet. 9:or blir liksom aldrig riktigt nöjda. När det gäller kärlek blir de lätt sårade, kanske för att de är lite för snälla och alltid ställer upp för sin partner. Det kan i värsta fall tolkas som lätt desperation, åtminstone i början av ett förhållande.


Livsmålet för 9:an är att lära sig att ge någonting till andra och vara helt osjälvisk, utan att kräva någonting tillbaka. Om du strävar emot detta mål kommer du inte att kunna bli lycklig och det är faktiskt det som är belöningen. Har du svårigheter med att acceptera att du måste bjuda på dig själv eller inte jobbar tillräckligt hårt kommer du att känna det som om någonting fattas. Samtidigt bör 9:an inte anstränga sig för mycket eller anstränga sig alltför mycket för sin egen skull. Då finns det risk för bitterhet. Se också upp så att du inte tar på dig för många projekt samtidigt. Det gäller att fokusera och prioritera.



Sylvia (7): Talet 7 inom numerologi står för andlighet och intellekt. 7:or är eftertänksamma och analytiska, lugna och tankfulla. De har ett rikt inre liv, en mental styrka och har en stark själslig kraft. 7:or tycks ha nått någon sorts insikt och ger intrycket av att vara visa oavsett ålder. Det är som om de har många minnen med sig från ett tidigare liv. De är ständigt på jakt efter ännu mer visdom och försöker hitta meningen med livet.

Talet 7 är lite av en ensamvarg och trivs bäst för sig själv. Lugn och ro och ett avskärmat privatliv uppskattas av 7:an som sätter stort värde på tystnad.

Yrken som passar talet 7 särskilt bra är: pastor, vetenskapsman, coach, yoga- eller mediationsinstruktör eller liknande.

Varje tal inom numerologi har svagheter. De som främst är förknippade med talet 7 är att de är alltför fixerade vid sig själva, de är själviska och ensamma alltför mycket samt reserverade. Det är inte bra om de isolerar sig alltför mycket. Det kan vara svårt att få kontakt med dem och de har väldigt höga tankar om sig själva vilket kan leda till milt storhetsvansinne. 7:or kan också vara svåra att lära känna och de har svårt att lita på andra människor. Dessutom kan de ha stora svårigheter att anpassa sig till grupper och de vill göra saker och ting på sitt eget sätt. 7:or är inga bra lagspelare.

Livsmålet för talet 7 är först och främst att lära känna sig själv och nå inre själslig visdom. Det är ingen idé att bry sig för mycket om andras åsikter, det kommer bara att göra dig olycklig. Likaså fixering vid det materiella är ingenting som 7:an kommer att bli lyckligare av. Men det är däremot viktigt att du utvecklar någon sorts social kompetens och umgås med andra ibland, annars kommer du att bli alltför inåtvänd. Samtidigt får du inte förlora din ack så viktiga självständighet. Du kan aldrig förneka att du trots allt är lite av ett original.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards