Alla inlägg den 8 augusti 2010

Av Den namnkunniga - 8 augusti 2010 11:15

Silvia kommer av latinets silva, skog och kan översättas med skogsflicka.  En känd namnbärare är drottning Silvia , Sveriges drottning (född 1943).


Tidigast belagt 1861, starkaste tidsperiod 1970-79.


Sylvia är ett latinskt namn som betyder skogsflicka.


Tidigast belagt 1859, starkaste tidsperiod 1920-39.






Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Silvia .

Förnamn

  • Det finns 1341 kvinnor som har förnamnet Silvia . Av dessa har 911 namnet Silvia som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Silvia som förnamn.


---


Efternamn

  • Det finns 1 person som har efternamnet Sylvia.

Förnamn

  • Det finns 10460 kvinnor som har förnamnet Sylvia. Av dessa har 3895 namnet Sylvia som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Sylvia som förnamn.

Numerologiskt värde:

Silvia (9): Talet 9 inom numerologi är det humanistiska talet. De är ädla varelser som vill alla väl, allra helst skulle de vilja rädda hela världen. Om de bara kunde… 9:or är miljömedvetna och nytänkande, bryr sig om den stora helheten i allting och vill kämpa för människors rätt. De älskar att göra goda gärningar och förväntar sig inte ens någonting i gengäld. Talet 9 är idealismens tal i numerologi.


Självklara karriärval för 9:an är politiker, författare, försvarsadvokat eller diplomat.


Svagheterna som siffran 9 lider av är att han eller hon lätt kan gå upp i sig själv och hamna utanför gemenskaper. De blir lätt distraherade och lite molokna. Dessutom kan de drabbas av osäkerhet. 9:or blir liksom aldrig riktigt nöjda. När det gäller kärlek blir de lätt sårade, kanske för att de är lite för snälla och alltid ställer upp för sin partner. Det kan i värsta fall tolkas som lätt desperation, åtminstone i början av ett förhållande.


Livsmålet för 9:an är att lära sig att ge någonting till andra och vara helt osjälvisk, utan att kräva någonting tillbaka. Om du strävar emot detta mål kommer du inte att kunna bli lycklig och det är faktiskt det som är belöningen. Har du svårigheter med att acceptera att du måste bjuda på dig själv eller inte jobbar tillräckligt hårt kommer du att känna det som om någonting fattas. Samtidigt bör 9:an inte anstränga sig för mycket eller anstränga sig alltför mycket för sin egen skull. Då finns det risk för bitterhet. Se också upp så att du inte tar på dig för många projekt samtidigt. Det gäller att fokusera och prioritera.



Sylvia (7): Talet 7 inom numerologi står för andlighet och intellekt. 7:or är eftertänksamma och analytiska, lugna och tankfulla. De har ett rikt inre liv, en mental styrka och har en stark själslig kraft. 7:or tycks ha nått någon sorts insikt och ger intrycket av att vara visa oavsett ålder. Det är som om de har många minnen med sig från ett tidigare liv. De är ständigt på jakt efter ännu mer visdom och försöker hitta meningen med livet.

Talet 7 är lite av en ensamvarg och trivs bäst för sig själv. Lugn och ro och ett avskärmat privatliv uppskattas av 7:an som sätter stort värde på tystnad.

Yrken som passar talet 7 särskilt bra är: pastor, vetenskapsman, coach, yoga- eller mediationsinstruktör eller liknande.

Varje tal inom numerologi har svagheter. De som främst är förknippade med talet 7 är att de är alltför fixerade vid sig själva, de är själviska och ensamma alltför mycket samt reserverade. Det är inte bra om de isolerar sig alltför mycket. Det kan vara svårt att få kontakt med dem och de har väldigt höga tankar om sig själva vilket kan leda till milt storhetsvansinne. 7:or kan också vara svåra att lära känna och de har svårt att lita på andra människor. Dessutom kan de ha stora svårigheter att anpassa sig till grupper och de vill göra saker och ting på sitt eget sätt. 7:or är inga bra lagspelare.

Livsmålet för talet 7 är först och främst att lära känna sig själv och nå inre själslig visdom. Det är ingen idé att bry sig för mycket om andras åsikter, det kommer bara att göra dig olycklig. Likaså fixering vid det materiella är ingenting som 7:an kommer att bli lyckligare av. Men det är däremot viktigt att du utvecklar någon sorts social kompetens och umgås med andra ibland, annars kommer du att bli alltför inåtvänd. Samtidigt får du inte förlora din ack så viktiga självständighet. Du kan aldrig förneka att du trots allt är lite av ett original.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards