Alla inlägg den 10 augusti 2010

Av Den namnkunniga - 10 augusti 2010 11:15

Lars är en svensk kortform för det latinska Laurentius, som betyder den lagerkrönte.  S:t Laurentius led martyrdöden i Rom på 200-talet.  Enligt legenden lades han på ett halster och stektes till döds vid sakta eld.  Laurentius var skyddspatron för fattiga, kockar, brandsoldater och bibliotekarier samt anropades vid ryggskott.


Tidigast belagt 1524.


Lasse är en nordisk smeknamnsform till Laurentius.



Tidigast belagt 1329, starkaste tidsperiod 1950-59.

 

 

Aktuellt från SCB;


Efternamn

  • Det finns 14 personer som har efternamnet Lars.

Förnamn

  • Det finns ingen kvinna som har namnet Lars som förnamn.
  • Det finns 235638 män som har förnamnet Lars. Av dessa har 101339 namnet Lars som tilltalsnamn.

---


Efternamn

  • Det finns 2 personer som har efternamnet Lasse.

Förnamn

  • Det finns 1 kvinna som har förnamnet Lasse. Av dessa har 1 namnet Lasse som tilltalsnamn.
  • Det finns 1630 män som har förnamnet Lasse. Av dessa har 1193 namnet Lasse som tilltalsnamn.


Numerologiskt värde:

Lars (5): Talet 5 är det tal som är mest flexibelt och anpassningsbart av alla tal inom numerologi. 5:or är mångsidiga och klarar av många olika saker och att hålla många bollar i luften. De har mycket lätt att få vänner och är duktiga på att övertala. Talet 5 står för nyfikenhet och mod att testa nya saker. Precis som alla ojämna nummer inom numerologin är talet 5 okonventionellt och lite vågat. Aktivitet är ett annat ord som förknippas med talet 5.

5:or är intelligenta och snabba i käften. De gillar att tala inför publik eller uppträda på annat sätt och därför passar de för yrken som t.ex säljare eller mäklare.

Som alla andra tal har nummer 5 svagheter. De främsta svårigheterna som 5:or måste brottas med är att de har svårt att slutföra alla projekt som de påbörjar, De saknar disciplin och blir lätt distraherade. De tröttnar lätt på det de tar sig för och det kan gälla saker de varit väldigt entusiastiska när de påbörjade. En annan benägenhet hos 5:or är att de kan ha lite problem med att vara trogna eller att binda sig över huvud taget, de föredrar i mångt och mycket frihet och vill kunna vara flexibla och spontana. De har lätt för att falla för laster och ibland kan det bli lite ”för mycket av det goda”.

Livsmålet för talet 5 är detsamma som för alla andra tal i numerologi, nämligen att tillämpa sina styrkor på ett konstruktivt sätt. I 5:ans fall innebär det att integrera en alldeles lagom grad av frihet i sitt liv. Att göra sitt liv till ett enda långt äventyr men samtidigt få det att gå ihop med alla måsten som finns kan såklart vara en utmaning, men klarar 5:an av det kan denne få ett rikt och lyckligt liv och uppnå sitt syfte med tillvaron här på jorden.

Svagheterna hos talet fem är främst att de likt gräshoppor rör sig från ett projekt till ett annat utan att slutföra dem och ibland utan att egentligen uppnå så mycket. Det finns också en tendens hos 5:or att vilja vara ”bigger than life” eller tro att man odödlig vilket kan få farliga konsekvenser. De kan vara benägna att börja med droger eller leva ett liv som lite av en daredevil. Då kommer de också att förlita sig på att vänner och familj ska hjälpa dem ur problemen men 5:an måste inse att de behöver stärka sin egen inre personlighet så att de kan ta hand om sig själva.



Lasse (11): Det här dubbeltalet har med inspiration att göra. Du kan bli en bra inspirationskälla för andra om du "tonar ner ditt ego".  Du kan vara mycket initiativrik och ha "många järn i elden".  Du kan lätt bli inspirerad men med din stora energi finns det samtidigt en risk att du tröttar ut dig och vill börja på något nytt som kanske inte heller slutförs. Om du ser upp med dessa "fallgropar" kan du komma nästan så långt som du vill.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards