Alla inlägg den 25 augusti 2010

Av Den namnkunniga - 25 augusti 2010 10:30

Lovisa är en svensk form för det franska Louise, som är en feminin form för Louis (Ludvig) med betydelsen berömd kämpe.


Tidigast belagt 1652, starkaste tidsperiod  1885-1909, 2000-.


Louise är ett franskt kvinnonamn av Louis, Ludvig.


Tidigast belagt 1698, starkaste tidsperiod  1980-99-.











Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Lovisa .

Förnamn

  • Det finns 29725 kvinnor som har förnamnet Lovisa . Av dessa har 9817 namnet Lovisa som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Lovisa som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns 1 personer som har efternamnet Louise.

Förnamn

  • Det finns 52176 kvinnor som har förnamnet Louise. Av dessa har 15090 namnet Louise som tilltalsnamn.
  • Det finns 5 män som har förnamnet Louise. Av dessa har 4 namnet Louise som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:


Lovisa (6): Talet 6 är inom numerologin det tal som har mest med kärlek att göra. 6:an är således kärleksfull och omtänksam. De bryr sig mycket om andra människor och är osjälviska och sätter andras behov främst. De är också generösa av sig. 6:or är inte helt otippat därför väldigt populära och omtyckta. De har en lugn och harmonisk inverkan på sin omgivning och anses som charmiga.


I kärleken har de inte alls svårt för att binda sig och de är sin partner trogen och ställer upp i vått och torrt. Detta gäller även familjen i övrigt som de gör allt för. 6:or är goda lyssnare och många söker tröst och råd hos dem.


Naturliga karriärval för 6:or skulle kunna vara lärare, sjuksköterska (eller annat vårdyrke) eller hantverkare.


Alla tal inom numerologin har naturligtvis svagheter, så även talet 6. Den kanske svagaste egenskapen hos 6:an är att denne är så sentimental. Han eller hon blir också lätt sårad och bryr sig alltför mycket om vad andra säger. Det är också lätt hänt att 6:or sätter sina egna behov åt sidan för någon annans skull, alternativt lägger sig i alldeles för mycket – av välvilja naturligtvis, men det kan lätt gå till överdrift. Så se upp!


Ditt livsmål är att försöka finna en balans mellan dig själv och dina behov och andra människor. Att ta ansvar och finna nöje i det. 6:or som försöker streta emot sin livsuppgift att hjälpa andra kan sällan bli lyckliga. Men naturligtvis gäller det att se till så att folk inte utnyttjar dig. Det är viktigt att 6:or tar på sig alldeles lagom mycket ansvar så att de inte blir utslitna. En hjälp kan vara att försöka bli duktig på att lära sig se vilka människor som verkligen behöver hjälp på riktigt och vilka som kanske bara är lite lata. Att hjälpa sådana som är väldigt själviska till naturen är heller ingen idé i det långa loppet.




Louise (9): Du är nog en riktig ledartyp som är full av energi. För att undvika onödiga missöden som lätt kan uppstå i brådskan bör du se över din planering två gånger innan du börjar med något. Du tar hand om alla och ser till att de har det bra. Ofta engagerar du dig så mycket i andra människor att du glömmer dig själv. Du måste bejaka dina egna behov av hjälp och kärlek för att kunna orka vidare.


Du kan lätt känna dig oälskad. Det kan bero på att du tycker att du tidigare blivit övergiven av en närstående. Det kan även orsakas av att du känner att du inte får något tillbaka av dem som du hjälper.


I ett förhållande har du en tendens att vara lite för energisk i början. Detta kan tyvärr skrämma bort din käraste/käresta. Tänk på att det tar lite tid att lära känna en ny människa.


Nior regeras av Mars, färgerna som passar dig bäst är olika röda toner.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards