Alla inlägg den 22 augusti 2010

Av Den namnkunniga - 22 augusti 2010 11:00

Henrietta är en diminutiv form av Henrika, hemmets lilla härskare.


Tidigast belagt 1675 (1729), starkaste tidsperiod 1885-1909.


Henrika är en femin form av Henrik.


Tidigast belagt 1676, starkaste tidsperiod 1885-1910.






Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Henrietta .

Förnamn

  • Det finns 3751 kvinnor som har förnamnet Henrietta . Av dessa har 484 namnet Henrietta som tilltalsnamn.
  • Det finns 1 man som har förnamnet Henrietta . Av dessa har 0 namnet Henrietta som tilltalsnamn.

---

Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Henrika.

Förnamn

  • Det finns 350 kvinnor som har förnamnet Henrika. Av dessa har 59 namnet Henrika som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Henrika som förnamn.

Numerologiskt värde:

Henrietta (1): Talet 1 inom numerologi är väldigt speciellt eftersom det är det första talet. Precis som siffran 1 gillar att vara först, är ”ettor” naturliga ledare. De har tydliga maskulina egenskaper och är intellektuella och idérika. De är ofta först med att prova saker, de är före sin tid och de törs vara annorlunda. Detta hänger ihop med att siffran 1 är ett udda tal. De udda siffrorna inom numerologi vågar vara sig själva, de följer inte regler utan är ifrågasättande människor.


De vet precis vad de vill och är mycket bestämda. Sina uppsatta mål gör de allt för att nå. De är självständiga och klarar sig själva. Siffran 1 vågar sticka ut ordentligt och kommer på nya idéer som andra människor inte ens tänkt på.


Ibland kan man, om man associeras med talet 1 vara någonting av en ensamvarg. De törs väldigt mycket och drivs av en inre kraft som de själva inte kan förklara. Det är som om de måste upptäcka nya vägar på egen hand, komma på banbrytande lösningar och bana väg för andra. Man kan säga att det är deras stora uppgift i livet.


Tyvärr kan ettor vara lite väl dominanta ibland och många anser att de bestämmer för mycket och lätt kör över andra. De kan vara dåliga lyssnare och ha svårt att erkänna att de har fel. De kan vara väldigt egoistiska och egocentriska. På det här sättet kan de mista en del vänner. Därför är det viktigt att ettor, allteftersom livet flyter på, lär sig att hantera dessa små egenheter på ett konstruktivt sätt. Det kan de göra genom att inspirera andra att ta efter deras revolutionerande väg på ett positivt sätt. I stället för att bara tänka på sig själva kommer de förhoppningsvis att kunna se saker och ting ur ett större perspektiv där allas behov tas hänsyn till. Det är viktigt för den som är associerad med talet 1 att verkligen acceptera människors olikheter.


Henrika (3): Treor som du är i allmänhet mycket kreativa människor, du är talangfull och extremt disciplinerad i det du gör. Känner du dig instängd och inte får utlopp för din kreativitet blir du lätt deprimerad. Du är omtyckt av nästan alla på grund av att din livsglädje så lätt smittar av sig. Du är personen som alltid går omkring med ett leende på läpparna.

Att vara så disciplinerad och kreativ som du kan leda till att du lätt vill kontrollera för mycket när du är bland människor som inte är som du. Din irritation på oliktänkande bör du nog försöka arbeta bort.

I hemmet är du lika disciplinerad, näst intill pedantisk. Den du vill dela livet med får inte vara någon slarvpelle/slarvmaja, då kommer du helt enkelt inte att stå ut.

Livet för treorna regeras av Jupiter. De bästa färgerna för dig är mauve, lila och alla rosa nyanser.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards