Alla inlägg den 18 augusti 2010

Av Den namnkunniga - 18 augusti 2010 11:00

Ellen är danska och engelska kortformer för Helena, som betyder fackla eller den lysande, kommer från grekiskan.


Tidigast belagt på 1100-talet, starkaste tidsperiod 1960-79.


Lena är en kortform för Magdalena och Helena.


Tidigast belagt 1481, starkaste tidsperiod 1950-69.

 

 

Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 1 personer som har efternamnet Ellen .

Förnamn

  • Det finns 22555 kvinnor som har förnamnet Ellen . Av dessa har 12477 namnet Ellen som tilltalsnamn.
  • Det finns 2 män som har förnamnet Ellen . Av dessa har 0 namnet Ellen som tilltalsnamn.

---

 

Efternamn

  • Det finns 15 personer som har efternamnet Lena.

Förnamn

  • Det finns 82900 kvinnor som har förnamnet Lena. Av dessa har 57623 namnet Lena som tilltalsnamn.
  • Det finns 3 män som har förnamnet Lena. Av dessa har 2 namnet Lena som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:


Ellen (3): Talet 3 är inom numerologi det lekfulla, glada och optimistiska talet och det står för det kreativa och konstnärliga. 3:or är glada och har lätt för att bli lyckliga. De har lätt för att komma på nya idéer och att motivera andra. Kreativiteten och entusiasmen smittar av sig på omgivningen, mycket på grund av att treor har så lätt för att kommunicera med folk och lätt för att uttrycka sig. De är väldigt sociala och har hög emotionell och social intelligens.


Yrken som passar nummer 3 är skådespelare, musiker eller författare. Förutom att de är karismatiska är de även duktiga på att formulera sig och förmedla ett budskap, plus att de har en livlig fantasi som få kan toppa.


Som med allting annat i numerologi finns även dåliga egenskaper och svagheter. De brister som främst är förknippade med talet 3 är slarv med både pengar och annat och att vara oansvarig och oorganiserad. De är inte så målmedvetna och har svårt för att göra klart olika saker. Talet 3 för med sig svårigheter att vara disciplinerad. 3:or kan också vara alltför känsliga och bli sårade lätt.


Vad är då livsmålet för talet 3? Jo, det är att förmedla någonting till andra människor genom t.ex konst, skrivkonst, skådespeleri eller musik. Samtidigt ska man försöka förmedla samma sak till sig själv och till fullo uppskatta det man kan ge till andra. Det gäller att tygla de negativa känslorna så att inte känslostormarna blir ett problem. Man får inte släppa efter för barnsliga utbrott eller sätta sig på tvären i onödan. I stället bör man försöka kanalisera ilskan så att man kan använda den till något konstruktivt t.ex inom konst. 3:or har en tendens att dra sig undan från det sociala livet om de känner förbittring över någonting men det är mycket bättre om de kan vända det dåliga till någonting positivt och inte grotta ner sig i småsaker som irriterar.




Lena (5): I din närvaro har man  nog aldrig riktigt tråkigt. Du är utåtriktad, livlig, rolig och mycket nöjeslysten. Du gillar spänning och avskyr rutinmässiga och monotona saker. Blir det tråkigt i en relation eller på arbetet livar du gärna upp stämningen.


Kanske borde du lugna ner dig lite ibland för att inte verka alltför okontrollerad. Det måste ju faktiskt vara trist ibland för att man ska kunna känna att något är roligt. Du är rädd för att bli lurad och det beror nog på att du har lite problem med självförtroendet. Det kan ju också orsakas av att de omkring dig är så vana vid ditt skämtsamma sätt och tror att du alltid är beredd på skojigheter. Visa att du kan vara seriös.


Du faller för personer som är lika nöjeslystna som du och som har glimten i ögat. I ett förhållande kan du känna dig lite rädd för att bli lämnad eftersom ditt dåliga självförtroende lyser igenom även här.


Femmor regeras av Merkurius och dina färger är ljusa, t. ex ljusgrått och ljusblått.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards