Alla inlägg den 15 augusti 2010

Av Den namnkunniga - 15 augusti 2010 11:15

Stella är latin och betyder stjärna.


Tidigast belagt 1857 i Finland, starkaste tidsperiod 1900-19.


Estelle är en fransk diminutivform av Ester.


Tidigast belagt 1870, starkaste tidsperiod 1990-99.






Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 17 personer som har efternamnet Stella .

Förnamn

  • Det finns 3683 kvinnor som har förnamnet Stella . Av dessa har 2901 namnet Stella som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Stella som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns 23 personer som har efternamnet Estelle.

Förnamn

  • Det finns 1031 kvinnor som har förnamnet Estelle. Av dessa har 486 namnet Estelle som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Estelle som förnamn.



Numerologiskt värde:

Stella (6): Talet 6 är inom numerologin det tal som har mest med kärlek att göra. 6:an är således kärleksfull och omtänksam. De bryr sig mycket om andra människor och är osjälviska och sätter andras behov främst. De är också generösa av sig. 6:or är inte helt otippat därför väldigt populära och omtyckta. De har en lugn och harmonisk inverkan på sin omgivning och anses som charmiga.


I kärleken har de inte alls svårt för att binda sig och de är sin partner trogen och ställer upp i vått och torrt. Detta gäller även familjen i övrigt som de gör allt för. 6:or är goda lyssnare och många söker tröst och råd hos dem.


Naturliga karriärval för 6:or skulle kunna vara lärare, sjuksköterska (eller annat vårdyrke) eller hantverkare.


Alla tal inom numerologin har naturligtvis svagheter, så även talet 6. Den kanske svagaste egenskapen hos 6:an är att denne är så sentimental. Han eller hon blir också lätt sårad och bryr sig alltför mycket om vad andra säger. Det är också lätt hänt att 6:or sätter sina egna behov åt sidan för någon annans skull, alternativt lägger sig i alldeles för mycket – av välvilja naturligtvis, men det kan lätt gå till överdrift. Så se upp!


Ditt livsmål är att försöka finna en balans mellan dig själv och dina behov och andra människor. Att ta ansvar och finna nöje i det. 6:or som försöker streta emot sin livsuppgift att hjälpa andra kan sällan bli lyckliga. Men naturligtvis gäller det att se till så att folk inte utnyttjar dig. Det är viktigt att 6:or tar på sig alldeles lagom mycket ansvar så att de inte blir utslitna. En hjälp kan vara att försöka bli duktig på att lära sig se vilka människor som verkligen behöver hjälp på riktigt och vilka som kanske bara är lite lata. Att hjälpa sådana som är väldigt själviska till naturen är heller ingen idé i det långa loppet.


Estelle (6): Du är balanserad, harmonisk och gillar ordning och reda. Du är trygg och ärlig och har du familj prioriterar du den framför allt annat. För den är du beredd att göra vad som krävs. Du är populär och folk dras till dig som du vore en magnet, det beror väl kanske på att du är så attraktiv. Du är sensuell och en riktig romantiker som älskar allt vackert.

Du kan ibland verka konflikträdd och trångsynt eftersom du liksom vägrar att inse att något är fel. Detta märks särskilt när det gäller familjelivet för du vill in i det sista allt ska vara lika bra som det alltid har varit.

Du har lätt för att skaffa en partner men du väljer med omsorg och ser mer till de inre kvalitéerna än till ett tilldragande yttre. I ett förhållande är du väldigt omtänksam men har kanske en tendens att ge alltför mycket av dig själv.

Venus är planeten som regerar sexorna. De bästa färgerna är alla nyanser av rosa och blått.


(Om du inte tycker att det här stämmer kan det vara så att det är sidor hos dig som du bör fundera mer på, ev. ta itu med).

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards