Alla inlägg under juli 2010

Av Den namnkunniga - 24 juli 2010 11:15

Kristina kommer från latinet och betyder den kristna.  Kristina hette ett helgon på 300-talet, som var skyddshelgon för bågskytttar, mjölnare och sjömän. Mest kända svenska, som burit namnet är drottning Kristina (1626-1689).  Kristinehamn är uppkallad efter henne.


Tidigast belagt på 1100-talet, starkaste tidsperiod 1885-1909 (1950-69)


Kerstin är en svensk form av det latinska Christina, som betyder den kristna.


Tidigast belagt 1535, starkaste tidsperiod 1930-49 (1885-99).

 

 

Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Kristina .

Förnamn

  • Det finns 173814 kvinnor som har förnamnet Kristina . Av dessa har 27842 namnet Kristina som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Kristina som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Christina.

Förnamn

  • Det finns 103212 kvinnor som har förnamnet Christina. Av dessa har 28690 namnet Christina som tilltalsnamn.
  • Det finns 1 man som har förnamnet Christina. Av dessa har 0 namnet Christina som tilltalsnamn.

---


Efternamn

  • Det finns 1 person som har efternamnet Cristina.

Förnamn

  • Det finns 3878 kvinnor som har förnamnet Cristina. Av dessa har 1197 namnet Cristina som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Cristina som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Kerstin.

Förnamn

  • Det finns 91737 kvinnor som har förnamnet Kerstin. Av dessa har 59363 namnet Kerstin som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Kerstin som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Kjerstin.

Förnamn

  • Det finns 525 kvinnor som har förnamnet Kjerstin. Av dessa har 348 namnet Kjerstin som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Kjerstin som förnamn.

Numerologiskt värde:

Kristina (2): Du är nog en person med stark intuition som har en naturlig ådra för artisteri och kreativa arbeten. Problem med att hitta vänner har du inte då du är en vänlig, hjälpsam och fredlig person som är lätt att tycka om. Du älskar att ha mycket folk omkring dig och det är hos dig de roligaste festerna äger rum. Du avskyr att vara ensam. Ännu en positiv egenskap hos dig är att du har lätt för att känna medlidande. Detta kommer kanske att leda till att du i framtiden engagerar dig i humanitära frågor.


Trots uppskattningen du får från vännerna har du det lite svårt med självkänslan och självförtroendet. Ibland kan det hända att du hittar på små vita lögner för att dölja dessa. Du har även svårt att fatta beslut och sedan hålla dig till dem.


När det gäller kärlek är du den som drömmer om den eviga förälskelsen. I val av partner gör det ingenting om denne/denna har samma intressen för det konstnärliga som du men han/hon får absolut inte vara en soffpotatis.


Tvåor regeras av månen och färgerna som passar dem bäst är olika gröna nyanser, naturfärgat och vitt.


(Då tvåan kommer från 11 kan din personlighet "förstärkas". Om du "sköter dina kort" väl kan du bli en god inspirationskälla för andra).


Christina (2): Som föregående; 2/11, men kanske med mer struktur och ordning.


Cristina (3): Treor som du är mycket kreativa människor, du är talangfull och extremt disciplinerad i det du gör. Känner du dig instängd och inte får utlopp för din kreativitet blir du lätt deprimerad. Du är omtyckt av nästan alla på grund av att din livsglädje så lätt smittar av sig. Du är personen som alltid går omkring med ett leende på läpparna.


Att vara så disciplinerad och kreativ som du kan leda till att du lätt vill kontrollera för mycket när du är bland människor som inte är som du. Din irritation på oliktänkande bör du nog försöka arbeta bort.


I hemmet är du lika disciplinerad, näst intill pedantisk. Den du vill dela livet med får inte vara någon slarvpelle/slarvmaja, då kommer du helt enkelt inte att stå ut.


Livet för treorna regeras av Jupiter. De bästa färgerna för dig är mauve, lila och alla rosa nyanser.




Kerstin (6): Du är nog balanserad, harmonisk och gillar ordning och reda. Du är trygg och ärlig och har du familj prioriterar du den framför allt annat. För den är du beredd att göra vad som krävs. Du är populär och folk dras till dig som du vore en magnet, det beror väl kanske på att du är så attraktiv. Du är sensuell och en riktig romantiker som älskar allt vackert.


Du kan ibland verka konflikträdd och trångsynt eftersom du liksom vägrar att inse att något är fel. Detta märks särskilt när det gäller familjelivet för du vill in i det sista allt ska vara lika bra som det alltid har varit.


Du har lätt för att skaffa en partner men du väljer med omsorg och ser mer till de inre kvalitéerna än till ett tilldragande yttre. I ett förhållande är du väldigt omtänksam men har kanske en tendens att ge alltför mycket av dig själv.


Venus är planeten som regerar sexorna. De bästa färgerna är alla nyanser av rosa och blått.



Kjerstin (7): Du kan vara intresserad av det ockulta och kunna se på världen ur ett andligt eller filosofiskt perspektiv. Sjuor som du är ofta psykologer, genier eller affärsmänniskor men mer artistiska yrken kan också vara vanligt, som till exempel konstnär och författare. Du älskar människor och omger dig ofta med dina vänner. Av dem som inte känner dig riktigt sätts du av någon anledning ofta på en piedestal. Kanske kan det bero på din mystiska sida som gör att du verkar oåtkomlig.


I fel sällskap kan du lätt bli blyg och tillbakadragen, det blir du därför att du har svårt för att lita på folk. Du kan också bli cynisk och starta ett beroende, till exempel börja dricka.


Du är inte den som tar första steget när det gäller kärlek, utan du väntar på att någon annan ska ta initiativet. Men har du väl börjat träffa någon du tycker om är du inte rädd för att vara mer framåt. Den som får din kärlek svävar ständigt på rosa moln.


Sjuor regeras av Neptunus och de bästa färgerna är grönt, mossgrönt och silver.



Av Den namnkunniga - 23 juli 2010 12:57

Emma är ett tyskt namn och betyder den höga, kan också vara en kortform av Emerentia, som betyder den värdiga. Danskt drottningnamn på 1000-talet.


Tidigast belagt 1766, starkaste tidsperiod 1980-99, 2000-.





Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Emma.

Förnamn

  • Det finns 68492 kvinnor som har förnamnet Emma. Av dessa har 46384 namnet Emma som tilltalsnamn.
  • Det finns 5 män som har förnamnet Emma. Av dessa har 1 namnet Emma som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:

Emma (5): I din närvaro har man nog aldrig tråkigt. Du är utåtriktad, livlig, rolig och mycket nöjeslysten. Du gillar spänning och avskyr rutinmässiga och monotona saker. Blir det tråkigt i en relation eller på arbetet livar du gärna upp stämningen.

Kanske borde du lugna ner dig lite ibland för att inte verka alltför okontrollerad. Det måste ju faktiskt vara trist ibland för att man ska kunna känna att något är roligt. Du är rädd för att bli lurad och det beror nog på att du har lite problem med självförtroendet. Det kan ju också orsakas av att de omkring dig är så vana vid ditt skämtsamma sätt och tror att du alltid är beredd på skojigheter. Visa att du kan vara seriös.

Du faller för personer som är lika nöjeslystna som du och som har glimten i ögat. I ett förhållande kan du känna dig lite rädd för att bli lämnad eftersom ditt dåliga självförtroende lyser igenom även här.

Femmor regeras av Merkurius och dina färger är ljusa, t. ex ljusgrått och ljusblått.

Av Den namnkunniga - 22 juli 2010 15:35

Magdalena är hebreiska och betyder kvinna från Magdala, en by vid Genesarets sjö. Maria från Magdala var en av Jesu anhängare.


Tidigast belagt 1455, starkaste tidsperiod 1970-89.


Madeleine är en fransk form för Magdalena, som betyder kvinna från Magdala (ort i Palestina). Torde bli populärt hos oss tack vare vr yngsta prinsessa med detta namn.


Tidigast belagt 1788, starkaste tidsperiod 1980-99.

 


Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Magdalena.

Förnamn

  • Det finns 19306 kvinnor som har förnamnet Magdalena. Av dessa har 5143 namnet Magdalena som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Magdalena som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Madeleine.

Förnamn

  • Det finns 21765 kvinnor som har förnamnet Madeleine. Av dessa har 11744 namnet Madeleine som tilltalsnamn.
  • Det finns 3 män som har förnamnet Madeleine. Av dessa har 0 namnet Madeleine som tilltalsnamn.


Numerologiskt värde:


Magdalena (4): Det måste vara skönt att ha båda fötterna på jorden. Du är en världsvan person med mycket erfarenhet i bagaget. Du är också praktisk och balanserad. När det gäller ditt arbete är du beredd att kämpa för att nå ditt mål. Tar du dig an något så slutför du det också. Får du många uppdrag på arbetet kan det bero på just detta, de andra litar på dig och de vet att du är kapabel till mycket.


Trots ditt aktiva arbetsliv har du svårt att få riktiga vänner. Ibland känner du en slags otrygghet som kan ha att göra med något obehagligt du har upplevt.


Detta får dig att leta efter en trygg person vid valet av partner. För denne/denna är du beredd att öppna ditt innersta. Det är kanske din älskade som kommer att få dig mer mottaglig för nya vänner.

Du kan nog ha rätt så bestämda åsikter om hur saker ska vara.


Ditt liv regeras av Uranus och dina färger är blått och grått.


Madeleine (5): I din närvaro har man  nog aldrig riktigt tråkigt. Du är utåtriktad, livlig, rolig och mycket nöjeslysten. Du gillar spänning och avskyr rutinmässiga och monotona saker. Blir det tråkigt i en relation eller på arbetet livar du gärna upp stämningen.

Kanske borde du lugna ner dig lite ibland för att inte verka alltför okontrollerad. Det måste ju faktiskt vara trist ibland för att man ska kunna känna att något är roligt. Du är rädd för att bli lurad och det beror nog på att du har lite problem med självförtroendet. Det kan ju också orsakas av att de omkring dig är så vana vid ditt skämtsamma sätt och tror att du alltid är beredd på skojigheter. Visa att du kan vara seriös.

Du faller för personer som är lika nöjeslystna som du och som har glimten i ögat. I ett förhållande kan du känna dig lite rädd för att bli lämnad eftersom ditt dåliga självförtroende lyser igenom även här.

Femmor regeras av Merkurius och dina färger är ljusa, t. ex ljusgrått och ljusblått.

Av Den namnkunniga - 21 juli 2010 12:44

 Johanna är en feminin form av Johannes.


Tidigast belagt 1312, starkaste tidsperiod 1980-99, 2000-






Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 11 personer som har efternamnet Johanna.

Förnamn

  • Det finns 70796 kvinnor som har förnamnet Johanna. Av dessa har 33904 namnet Johanna som tilltalsnamn.
  • Det finns 14 män som har förnamnet Johanna. Av dessa har 1 namnet Johanna som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:

Johanna (9): Du är nog en riktig ledartyp som är full av energi. För att undvika onödiga missöden som lätt kan uppstå i brådskan bör du se över din planering två gånger innan du börjar med något. Du tar hand om alla och ser till att de har det bra. Ofta engagerar du dig så mycket i andra människor att du glömmer dig själv. Du måste bejaka dina egna behov av hjälp och kärlek för att kunna orka vidare.

Du kan lätt känna dig oälskad. Det kan bero på att du tycker att du tidigare blivit övergiven av en närstående. Det kan även orsakas av att du känner att du inte får något tillbaka av dem som du hjälper.

I ett förhållande har du en tendens att vara lite för energisk i början. Detta kan tyvärr skrämma bort din käraste/käresta. Tänk på att det tar lite tid att lära känna en ny människa.

Nior regeras av Mars, färgerna som passar dig bäst är olika röda toner.

Av Den namnkunniga - 20 juli 2010 11:58

Margareta kommer av ett grekiskt ord, som betyder pärla.  Nanmnet har burits av flera helgon, bl.a Margareta av Antiokia, död 304.  Mest känd hos os är unionsdrottningen Margaretha, död 1414.


Tidigast belagt ca 1100, starkaste tidsperiod 1940-69.


Greta är en kortform av Margaretha.


Tidigast belagt 1309, starkaste tidsperiod, 1900-19.

 

 

Aktuellt från SCB:



Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Margareta .

Förnamn

  • Det finns 253986 kvinnor som har förnamnet Margareta . Av dessa har 26160 namnet Margareta som tilltalsnamn.
  • Det finns 1 man som har förnamnet Margareta . Av dessa har 0 namnet Margareta som tilltalsnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Margaretha.

Förnamn

  • Det finns 28071 kvinnor som har förnamnet Margaretha. Av dessa har 3109 namnet Margaretha som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Margaretha som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Greta.

Förnamn

  • Det finns 13007 kvinnor som har förnamnet Greta. Av dessa har 6567 namnet Greta som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Greta som förnamn.

  

Numerologiskt värde:


Margareta (3): Treor som du är mycket kreativa människor, du är talangfull och extremt disciplinerad i det du gör. Känner du dig instängd och inte får utlopp för din kreativitet blir du lätt deprimerad. Du är omtyckt av nästan alla på grund av att din livsglädje så lätt smittar av sig. Du är personen som alltid går omkring med ett leende på läpparna.


Att vara så disciplinerad och kreativ som du kan leda till att du lätt vill kontrollera för mycket när du är bland människor som inte är som du. Din irritation på oliktänkande bör du nog försöka arbeta bort.


I hemmet är du nog lika disciplinerad, näst intill pedantisk. Den du vill dela livet med får inte vara någon slarvpelle/slarvmaja, då kommer du helt enkelt inte att stå ut.


Livet för treorna regeras av Jupiter. De bästa färgerna för dig är mauve, lila och alla rosa nyanser.



Margaretha (11): Du är en person med stark intuition som har en naturlig ådra för artisteri och kreativa arbeten. Problem med att hitta vänner har du inte då du är en vänlig, hjälpsam och fredlig person som är lätt att tycka om. Du älskar att ha mycket folk omkring dig och det är hos dig de roligaste festerna äger rum. Du avskyr att vara ensam. Ännu en positiv egenskap hos dig är att du har lätt för att känna medlidande. Detta kommer kanske att leda till att du i framtiden engagerar dig i humanitära frågor.


Trots uppskattningen du får från vännerna har du det lite svårt med självkänslan och självförtroendet. Ibland kan det hända att du hittar på små vita lögner för att dölja dessa. Du har även svårt att fatta beslut och sedan hålla dig till dem.


När det gäller kärlek är du den som drömmer om den eviga förälskelsen. I val av partner gör det ingenting om denne/denna har samma intressen för det konstnärliga som du men han/hon får absolut inte vara en soffpotatis.


Tvåor regeras av månen och färgerna som passar dem bäst är olika gröna nyanser, naturfärgat och vitt.


(Men då ditt namn alltså kommer från 11 blir det "extra starkt" då 11 är ett s.k "högenergital".  Du kan inspirera andra men det kan också vara så att du har stora krav både på dig själv och andra.)



Greta (6): Du är balanserad, harmonisk och gillar ordning och reda. Du är trygg och ärlig och har du familj prioriterar du den framför allt annat. För den är du beredd att göra vad som krävs. Du är populär och folk dras till dig som du vore en magnet, det beror väl kanske på att du är så attraktiv. Du är sensuell och en riktig romantiker som älskar allt vackert.


Du kan ibland verka konflikträdd och trångsynt eftersom du liksom vägrar att inse att något är fel. Detta märks särskilt när det gäller familjelivet för du vill in i det sista allt ska vara lika bra som det alltid har varit.


Du har lätt för att skaffa en partner men du väljer med omsorg och ser mer till de inre kvalitéerna än till ett tilldragande yttre. I ett förhållande är du väldigt omtänksam men har kanske en tendens att ge alltför mycket av dig själv.


Venus är planeten som regerar sexorna. De bästa färgerna är alla nyanser av rosa och blått.


Av Den namnkunniga - 19 juli 2010 11:15

Sara är ett hebreiskt, bibliskt namn som betyder furstinna.  Bibelns Sara var hustru till Abraham, som hon vid 90 års ålder skänktesonen Isak.  Författaren Sara Lidnamn föddes 1923.


Tidigast belagt 1464,  starkaste tidsperiod 1980-99, 2000-

 

 

Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 10 personer som har efternamnet Sara.

Förnamn

  • Det finns 61558 kvinnor som har förnamnet Sara. Av dessa har 41173 namnet Sara som tilltalsnamn.
  • Det finns 3 män som har förnamnet Sara. Av dessa har 3 namnet Sara som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:

Sara (3): Treor som du är mycket kreativa människor, du är säkert talangfull och extremt disciplinerad i det du gör. Känner du dig instängd och inte får utlopp för din kreativitet blir du nog lätt deprimerad. Du är säkert omtyckt av nästan alla på grund av att din livsglädje så lätt smittar av sig. Du är antagligen personen som alltid går omkring med ett leende på läpparna.

Att vara så disciplinerad och kreativ som du kan leda till att du lätt vill kontrollera för mycket när du är bland människor som inte är som du. Din irritation på oliktänkande bör du nog försöka arbeta bort.

Du är nog lika disciplinerad i ditt hem, näst intill pedantisk. Den du vill dela livet med får inte vara någon slarvpelle/slarvmaja, då kommer du helt enkelt inte att stå ut.

Livet för treorna regeras av Jupiter. De bästa färgerna för dig är mauve, lila och alla rosa nyanser.



Av Den namnkunniga - 18 juli 2010 16:26

Fredrik är ett forntyskt namn som är sammansatt av fred och härskare,  dvs. fredsfurste.Två svenska kungar har burit namnet under 1700-talet, och även danska och tyska kungar.


Tidigast belagt 1281 Fredherico (dativ), starkaste tidsperiod 1970-89.


Fritz är ett smeknamn för det tyska Fredrich, det svenska namnet Fredrik.  Fredrik den store kallades Der alte Fritz, som betyder gamle Fritz.


Tidigast belagt 1621, starkaste tidsperiod 1885-1909.







Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Fredrik .

Förnamn

  • Det finns 2 kvinnor som har förnamnet Fredrik . Av dessa har 1 namnet Fredrik som tilltalsnamn.
  • Det finns 94790 män som har förnamnet Fredrik . Av dessa har 52043 namnet Fredrik som tilltalsnamn.

---


Efternamn

  • Det finns 1183 personer som har efternamnet Fritz.

Förnamn

  • Det finns 3 kvinnor som har förnamnet Fritz. Av dessa har 0 namnet Fritz som tilltalsnamn.
  • Det finns 3739 män som har förnamnet Fritz. Av dessa har 1387 namnet Fritz som tilltalsnamn.

  

Numerologiskt värde:

  

 Fredrik (8): Åttan här kommer från 44 som är ett s.k "mästartal". Åttan kallas också ibland för "Tåget". Det är mycket "allt eller inget" och du kan kräva mycket av dig själv och andra. "Fullt ös" är nog inte så ovanligt för dig, men det skall nog helst ske på dina egna villkor för envis är du nog.





Fritz (7): Sjuan står för analys, förståelse, djup, söker kunskap och det okända.

Av Den namnkunniga - 17 juli 2010 22:30

Bruno har forntyskt ursprung och betyder den brune.  Konstnären Bruno Liljefors, 1860-1939.


Tidigast belagt 1757, starkaste tidsperiod 1920-39.

 

 

Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns 306 personer som har efternamnet Bruno.

Förnamn

  • Det finns 3 kvinnor som har förnamnet Bruno. Av dessa har 0 namnet Bruno som tilltalsnamn.
  • Det finns 4664 män som har förnamnet Bruno. Av dessa har 1707 namnet Bruno som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:

Bruno (7): Kanske får du kontakt med ditt inre. Isolera dig inte och var inte rädd för att öppna dig känslomässigt. Du har allt att vinna på det.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards