Alla inlägg den 20 juli 2010

Av Den namnkunniga - 20 juli 2010 11:58

Margareta kommer av ett grekiskt ord, som betyder pärla.  Nanmnet har burits av flera helgon, bl.a Margareta av Antiokia, död 304.  Mest känd hos os är unionsdrottningen Margaretha, död 1414.


Tidigast belagt ca 1100, starkaste tidsperiod 1940-69.


Greta är en kortform av Margaretha.


Tidigast belagt 1309, starkaste tidsperiod, 1900-19.

 

 

Aktuellt från SCB:



Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Margareta .

Förnamn

  • Det finns 253986 kvinnor som har förnamnet Margareta . Av dessa har 26160 namnet Margareta som tilltalsnamn.
  • Det finns 1 man som har förnamnet Margareta . Av dessa har 0 namnet Margareta som tilltalsnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Margaretha.

Förnamn

  • Det finns 28071 kvinnor som har förnamnet Margaretha. Av dessa har 3109 namnet Margaretha som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Margaretha som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Greta.

Förnamn

  • Det finns 13007 kvinnor som har förnamnet Greta. Av dessa har 6567 namnet Greta som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Greta som förnamn.

  

Numerologiskt värde:


Margareta (3): Treor som du är mycket kreativa människor, du är talangfull och extremt disciplinerad i det du gör. Känner du dig instängd och inte får utlopp för din kreativitet blir du lätt deprimerad. Du är omtyckt av nästan alla på grund av att din livsglädje så lätt smittar av sig. Du är personen som alltid går omkring med ett leende på läpparna.


Att vara så disciplinerad och kreativ som du kan leda till att du lätt vill kontrollera för mycket när du är bland människor som inte är som du. Din irritation på oliktänkande bör du nog försöka arbeta bort.


I hemmet är du nog lika disciplinerad, näst intill pedantisk. Den du vill dela livet med får inte vara någon slarvpelle/slarvmaja, då kommer du helt enkelt inte att stå ut.


Livet för treorna regeras av Jupiter. De bästa färgerna för dig är mauve, lila och alla rosa nyanser.



Margaretha (11): Du är en person med stark intuition som har en naturlig ådra för artisteri och kreativa arbeten. Problem med att hitta vänner har du inte då du är en vänlig, hjälpsam och fredlig person som är lätt att tycka om. Du älskar att ha mycket folk omkring dig och det är hos dig de roligaste festerna äger rum. Du avskyr att vara ensam. Ännu en positiv egenskap hos dig är att du har lätt för att känna medlidande. Detta kommer kanske att leda till att du i framtiden engagerar dig i humanitära frågor.


Trots uppskattningen du får från vännerna har du det lite svårt med självkänslan och självförtroendet. Ibland kan det hända att du hittar på små vita lögner för att dölja dessa. Du har även svårt att fatta beslut och sedan hålla dig till dem.


När det gäller kärlek är du den som drömmer om den eviga förälskelsen. I val av partner gör det ingenting om denne/denna har samma intressen för det konstnärliga som du men han/hon får absolut inte vara en soffpotatis.


Tvåor regeras av månen och färgerna som passar dem bäst är olika gröna nyanser, naturfärgat och vitt.


(Men då ditt namn alltså kommer från 11 blir det "extra starkt" då 11 är ett s.k "högenergital".  Du kan inspirera andra men det kan också vara så att du har stora krav både på dig själv och andra.)



Greta (6): Du är balanserad, harmonisk och gillar ordning och reda. Du är trygg och ärlig och har du familj prioriterar du den framför allt annat. För den är du beredd att göra vad som krävs. Du är populär och folk dras till dig som du vore en magnet, det beror väl kanske på att du är så attraktiv. Du är sensuell och en riktig romantiker som älskar allt vackert.


Du kan ibland verka konflikträdd och trångsynt eftersom du liksom vägrar att inse att något är fel. Detta märks särskilt när det gäller familjelivet för du vill in i det sista allt ska vara lika bra som det alltid har varit.


Du har lätt för att skaffa en partner men du väljer med omsorg och ser mer till de inre kvalitéerna än till ett tilldragande yttre. I ett förhållande är du väldigt omtänksam men har kanske en tendens att ge alltför mycket av dig själv.


Venus är planeten som regerar sexorna. De bästa färgerna är alla nyanser av rosa och blått.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards