Alla inlägg den 15 juli 2010

Av Den namnkunniga - 15 juli 2010 22:30

Ragnhild är ett fornnordiskt namn som betyder gudamakternas strid. S:ta Ragnhild lär ha varit Inge d y:s gemål och vara begravd i Södertälje kyrka.  En källa i Söderköping är uppkallad efter henne.


Starkaste tidsperiod 1900-19.


Ragnvald är ett nordiskt namn som är sammansatt av ord för gudamakter och härskare.  En bärare av namnet var kung Ragnvald eller Ragnvald Knaphövde (kort om huvudet), som levde på 1100-talet.


Starkaste tidsperiod 1910-29.

 

 

Aktuellt från SCB:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Ragnhild .

Förnamn

  • Det finns 9059 kvinnor som har förnamnet Ragnhild . Av dessa har 3169 namnet Ragnhild som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Ragnhild som förnamn.

---


Efternamn

  • Det finns 3 personer som har efternamnet Ragnvald.

Förnamn

  • Det finns ingen kvinna som har namnet Ragnvald som förnamn.
  • Det finns 1839 män som har förnamnet Ragnvald. Av dessa har 157 namnet Ragnvald som tilltalsnamn.

Numerologiskt värde:


Ragnhild (1): Som etta är du självständig och även självkritisk eftersom du vill vara nummer 1. Du är en mycket ansvarsfull person som är duktig i ditt arbete, vilket kommer att leda till att du lyckas att uppnå dina mål. Är målet att bli chef är utsikterna mycket goda då du har starka ledaregenskaper. Allt du tar dig för kommer att gå vägen, även om vägen ibland blir lång.


Tänk på att vara ödmjuk och på att inte köra över andra människor. Märker du att det viskas bakom din rygg bör du nog tänka efter hur du agerar och kanske visa lite mer hänsyn.


Eftersom du har höga krav på dig själv har du också krav på din älskade. Helst ska hon/han ha lika höga ambitioner som du och vara mån om sitt yttre. I ett förhållande hittar du ofta på små roliga saker, som ni kan göra tillsammans, för att komma bort ifrån den trista vardagen.


Ditt liv regeras av solen och de bästa färgerna för dig är gult och brunt.



Ragnvald (7): Du kan vara intresserad av det ockulta och kunna se på världen ur ett andligt eller filosofiskt perspektiv. Sjuor som du är ofta psykologer, genier eller affärsmänniskor men mer artistiska yrken kan också vara vanligt, som till exempel konstnär och författare. Du älskar människor och omger dig ofta med dina vänner. Av dem som inte känner dig riktigt sätts du av någon anledning ofta på en piedestal. Kanske kan det bero på din mystiska sida som gör att du verkar oåtkomlig.

I fel sällskap kan du lätt bli blyg och tillbakadragen, det blir du därför att du har svårt för att lita på folk. Du kan också bli cynisk och starta ett beroende, till exempel börja dricka.

Du är inte den som tar första steget när det gäller kärlek, utan du väntar på att någon annan ska ta initiativet. Men har du väl börjat träffa någon du tycker om är du inte rädd för att vara mer framåt. Den som får din kärlek svävar ständigt på rosa moln.

Sjuor regeras av Neptunus och de bästa färgerna är grönt, mossgrönt och silver.



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Regler för bloggen

Vill bara ha kommentarer som har med inlägget att göra, eller något om namn. Annat riskerar att tas bort!!!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Meddelanden till mig


Ovido - Quiz & Flashcards